ARKITEKTUR

ARKITEKTUR

FLERE ARKITEKTER
FORBEDRER FÆLLESSKABET

Søndre Kyst er en spændende fusion af boliger, fællesskab, byrum, havnemiljø og vild natur. Et så omfattende projekt på i alt seks ejendomme, som skal have hver deres udtryk og unikke karakter og samtidig fungere som en sammenhængende bydel, har krævet et enormt stort forarbejde og stærke visioner fra PensionDanmarks side i tæt samarbejde med prisvindende arkitekter. 

Skibet vandt allerede under sin opførelse i 2018 Byudviklingsprisen i Danmark ved Building Awards, hvor vinderbeskrivelsen lød: ”Diversitet skaber en god by”. 

Den enestående arkitektur i Søndre Kyst er blevet skabt af hele tre, prisvindende arkitekthuse, der både har arbejdet på hver deres ejendom og på tværs i fællesskab. Det drejer sig om: 

 

Arkitektur der giver tilbage
For Søndre Kyst er arkitekturen altafgørende. Det er den, der består og skriver historie. På samme måde som hver ejendom har fået sit navn fra historiske søslag ved Køge Bugt, har arkitekter og bygherre haft fokus på at skrive historie og give noget tilbage til hele Køge.

”De nye bygninger skal føles som Køge – i størrelser, materialer, i variationer og i nuancer. Som arkitekter har vi også arbejdet i fællesskab om alle fem projekter. Hvad kan de hver især, og hvad kan de i forhold til hinanden? Helheden er vigtig. Det er fem bygninger, der er forskellige, men som også har en sammenhæng, der udgør et samlet hele”

– Morten Dam Feddersen, Partner og arkitekt, MAA, Tegnestuen Vandkunsten

Tre arkitektoniske grundpiller

1

Som det alleryderste punkt på Søndre Havn ligger bydelen tættest på kysten, havet og stranden. Derfor spiller naturen en afgørende rolle i udtrykket, i løsningerne, materialevalget og farverne.

2

Nærheden og sammenhængskraften med Køge by er vigtigt. Søndre Kyst er ikke en ny by. Det er en del af det eksisterende Køge. Arkitektonisk er der derfor hentet tydelige træk fra Køge by og det omkringliggende havnemiljø.

3

De fem ejendomme er unikke og individuelle, men har også en klar, tværgående linje, der knytter dem sammen i en helstøbt, harmonisk helhed.
ARKITEKTUR

LIVET KAN OGSÅ LEVES PÅ TAGET

Et tag er til for at blive anvendt. Måske særligt når det ligger direkte ud til Øresund. Derfor er tagterrasser et naturligt element i Søndre Kysts strandejendomme – både de private og de fælles. 

De fælles tagterrasser fungerer som grønne taghaver med højbede, krukker, krydderurter, blomster og stedsegrønt. For dem med grønne fingre og dem, som bare elsker alt det grønne. 

På tagterrassen kan du nyde din morgen- eller eftermiddagskaffe, snakke med naboerne og betragte havets endeløse horisont. Lad tankerne få frit løb. 

Er der bølger i dag?
Er der nye lystbåde på vej mod havnen?
Og er der mon kø ved isboden?

ARKITEKTUR

BYD STRANDENS
LYS INDENFOR

Et gennemgående materiale er glas, og de mange store vinduer og terrassedøre giver frit spil for solen og dagslyset. Du får en bolig med er et overdådigt lysindfald i hele lejligheden. 

Du vil altid have solen og dagslyset ved din side, og du har en unik mulighed for at åbne altan- eller terrassedøre ud til den friske brise fra havet og strandens magiske lys. 

En lille flig af paradis i Køge
Bjergtagende og berusende. Sådan er udsigten ud over havet, stranden og strandengene. Det er en flig af paradis, og noget du vil glæde dig over hver eneste dag. 

Du får en fantastisk udsigt til de grønne oaser, der er skabt ved din egen bolig og ejendom, ligesom du får et spektakulært vue på tværs til og igennem de andre ejendommes grønne gårdrum og gangstier. Her og der vil du opdage flotte perspektiver, som arkitekterne har tryllet frem ved at placere ejendommene strategisk i forhold til hinanden. 

I det hele taget har den samlede arkitektur taget højde for udsigten, panoramaet og lyset. Placeringen af boligerne er langt fra tilfældig. De er placeret efter nøje beregninger af solens vandring over himlen for at give alle boliger et optimalt lysindfald og for at skabe små nicher og opholdszoner, hvor du kan sidde i læ og nyde udsigten. 

Hver dag. Året rundt.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).